SEMI-PERMANENTE MAKE-UP

Wat is Microblading?

Microblading is een vorm van semipermanente make-up. Vroeger werden wenkbrauwen volledig getatoeëerd, dit gaf vaak een hard en onnatuurlijk effect. Bij microblading wordt gebruik gemaakt van een hairstroke techniek, waardoor de wenkbrauwen er zeer natuurlijk blijven uitzien.

De hairstrokes worden geplaatst door een steriele manuele pen. Deze pen bevat ultrafijne naaldjes die kleine krasjes in de huid ceert. In deze krasjes wordt er wenkbrauwverf aangebracht, waardoor er een natuurlijke vollere wenkbrauw ontstaat. De hairstrokes zijn fijner dan 1mm en worden in de haargroeirichting aangebracht. Door deze techniek ontstaat er als het ware een 3D effect.

Microblading kan bij elke etnische achtergrond, leeftijd (>18jaar) en huidtype. Bij een uitzonderlijk vette huid wordt de verf minder goed opgenomen en kan het resultaat sneller vervagen.

UITZONDERINGEN

Wanneer mag Microblading niet?

Bij onderstaande ziektebeelden/situaties kan helaas geen microblading worden uitgevoerd:
– zwangerschap
– koorts (op de dag zelf)
– diabetes patiënten
– leeftijd onder 18 jaar
– onder invloed van alcohol of drugs (tot 48u voor de behandeling)
– chemotherapie/bestraling (3 maanden chemovrij)

BEHANDELING

Hoe verloopt de behandeling?

Allereerst starten we met het invullen van het intake formulier. Dit om zeker te zijn dat je aan alle voorwaarden voldoet en we veilig de behandeling kunnen uitvoeren.

Vervolgens wordt de vorm van de wenkbrauwen getekend op het gelaat. Deze kan verschillende keren worden aangepast tot je 100% tevreden bent. Hier word ook de gewenste kleur besproken afhankelijk van de huid, haar en oog kleur. De vorm word door middel van een ‘Phibrows Golden Ratio Divider’ getekend en nagekeken op symmetrie m.b.v. de Phi-app.

Na het bespreken van vorm en pigmentkleur, kan de behandeling van start gaan. Nu worden de hygiënevoorzorgmaatregelen genomen, o.a. handen ontsmetten, wenkbrauwzone ontsmetten, gecertificeerde wegwerphandschoenen aan, steriele verpakkingen openen, etc.. Vervolgens worden de hairstrokes aangebracht d.m.v. steriele naaldjes en opgevuld met de correcte pigmentkleur. Deze krasjes bevinden zich in de eerste huidlaag, waardoor er geen littekenweefsel ontstaat. Nadat alle krasjes gezet zijn, laten we het pigment nog 6-10min inwerken. Nadien worden de wenkbrauwen gereinigd en verzord met een herstellende creme.

De volledige behandeling duurt gemiddeld 2 – 3 uur.

Als laatste nemen we samen de nazorg door. Zowel duidelijke intructies over de nazorg als een verzorgende creme worden met elke client meegegeven.

6 – 10 weken na de behandeling is een touch-up behandeling aangeraden, dit om de wenkbrauwen te perfectioneren en eventueel vervaagde zones terug opnieuw te plaatsen. Deze touch-up is inclusief dus u hoeft hiervoor niet bij te betalen.

Hygiëne & Certificaat

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van wegwerppennen en wegwerpnaaldjes. Op deze manier zijn de voorwerpen die worden gebruikt steeds steriel. Ook wordt bij elke cliënte nieuwe haarnetjes, handschoenen en tafelbekleding gebruikt. De behandelkamer is proper en voldoet aan de Belgische wetgeving omtrent semipermanente make-up.

Wanneer u microblading overweegt, is de achtergrond van de schoonheidsspecialiste een belangrijke factor. Microblading is een techniek die veel oefening en kennis vraagt. Ikzelf behaalde een diploma als ‘Microblading Artist’ bij Phibrows , deze kan je vol trots in de zaak zien hangen. Phibrows is wereldleider in microblading en staat bekend om zijn zeer strenge en nauwkeurige opleidingen. De techniek die bij Phibrows wordt aangeleerd geeft het meest natuurlijk effect.

Voor resultaatfoto’s verwijs ik u graag door naar mijn Facebook- en Instagram pagina. Facebook: https://www.facebook.com/pg/Refinemicroblading/posts/

HOUDBAARHEID

Hoelang blijft Microblading?

De houdbaarheid van het resultaat is afhankelijk van huidtype en levenswijze (cosmetische behandelingen, overmatig zonnen,…). Resultaten blijven gemiddeld tussen 1 – 3 jaar. Bij uitzonderlijk vette huidtypes zien we vaak een snellere vervaging in vergelijking met droge huidtypes.

Een jaarlijkse touch-up wordt aanbevolen om het mooiste resultaat te behouden.

UW MICROBLADING SPECIALISTE

Jade Mertens – PhiBrows

Jade is schoonheidsspecialiste en focust zich voornamelijk op microblading. Hierin is ze afgestudeerd aan de PhiAcademy. Deze academie is wereldleider in microblading en staat bekend om zijn zeer strenge en nauwkeurige opleidingen. De verf die Jade gebruikt bevat geen zware metalen zodat verkleuringen niet kunnen optreden. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van wegwerppennen en wegwerpnaaldjes. Op deze manier gebeurt de behandeling steeds steriel. Voor een afspraak belt u rechtstreeks met Jade : 0479 46 62 26

EEN INVESTERING IN UZELF

Wat is Permanente Make-Up?

Met een ultrafijn, steriel wegwerpnaaldje wordt in de bovenste huidlaag een huidvriendelijke pigmentvloeistof gegraveerd. Zo kan de lipomtrek worden gecorrigeerd, kan de oogcontour worden benadrukt en kunnen de wenkbrauwen perfect worden bijgetekend. Het resultaat is een natuurlijk ogende opmaak die twee tot vijf jaar meegaat.

Door bepaalde punten in het gelaat op een perfecte manier te accentueren, wordt er een verbetering van uw natuurlijk uiterlijk bekomen. Er kan probleemloos make-up worden aangebracht over uw permanente make-up (bijvoorbeeld bij avondmaquillage).

VOOR EEUWIG MOOI

De Techniek

Wenkbrauwen

Er wordt rekening gehouden met het natuurlijke huid- en haartype.
De wenkbrauwen worden voorgetekend en de vorm wordt samen besproken.
Het resultaat zijn natuurlijke wenkbrauwen, met een sprekender uiterlijk.

Ogen

Ook hier wordt rekening gehouden met vorm, oogopslag en met natuurlijke smaak.
De make-up kan zowel op het onder- als bovenooglid worden aangebracht.
Permanente make-up geeft een natuurlijker effect dan een potloodlijntje.

Lippen

De vorm en de kleur worden samen met u uitgezocht. Het kleurpigment kan de natuurlijke kleur van de lippen benadrukken. Het resultaat zijn prachtig volmaakte lippen.

Het grote verschil met tatoeage is dat permanente make-up niet helemaal definitief is. De pigmentstof gaat niet dieper dan de bovenste huidlaag en slijt er door het natuurlijke celvernieuwingsproces gewoon weer af. Maar intussen kunt u natuurlijk wel douchen, zwemmen,… Kortom, op elk moment van de dag ziet u er onberispelijk uit.

IN WELKE GEVALLEN?

Wanneer is Permanente Make-Up dé oplossing?

  • Wilt u er in een mum van tijd verzorgd uitzien?

  • Hebt u niet zo’n vaste hand voor het aanbrengen van make-up?

  • Hebt u een allergie ontwikkeld voor cosmetica of draagt u een bril?

  • Hebt u vroeger meegedaan aan de mode van de blote wenkbrauwen en zijn uw haartjes niet meer aangegroeid?

  • Wenst u uw lippen graag wat geaccentueerder of groter lijkend?

  • Hebt u graag een lijntje boven de ogen als u uit het water komt bij het zwemmen?

  • Wilt u er ’s morgens perfect uitzien, als u wakker wordt naast uw vriend of echtgenoot?

  • Permanente make-up biedt u de oplossing!